به گزارش خبرگزاری مهر، در تاریخ دوازدهم خردادماه سال جاری گزارشی تحت عنوان «مازوت جان میدهد یا جان میگیرد/۷۵ درصد سوخت نیروگاه قائم گاز شد» در خبرگزاری مهر منتشر شد که شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران جوابیه ای برای تنویر افکار عمومی به خبرگزاری مهر ارسال کرد.
در این جوابیه آمده است؛ نیروگاه منتظر قائم در زمان تاسیس در سال ۱۳۴۷ در خارج از منطقه مسکونی قرار داشته که با رشد بیرویه بافت شهری و عدم توجه به ملاحظات بهداشتی در طی سالها منطقه شهری فردیس نیروگاه را در بر گرفت.
بر اساس مطالعات انجام شده در پژوهشگاه نیرو در قالب اطلس آلودگی نیروگاه ها در سال ۱۳۸۷ و مدلسازی انجام شده بر روی گلباد قالب آن منطقه، باد غالب در منطقه فردیس به سمت نواحی مسکونی کرج نبوده و با شهر تهران نیز با توجه به ضرایب انتشار آلایندگی فاصله قابل توجه دارد. همچنین کلیه استانداردهای ملی و بینالمللی هوای پاک در مقایسه با غلظت میانگین سالیانه SOX و NOX رعایت میشوند.
کلیه نیروگاه های بخاری کشور قابلیت مصرف هر دو سوخت گاز و مازوت را دارا هستند، لیکن با توجه به محدودیت تولید گاز در کشور و اولویت مصرف در بخش خانگی، این نیروگاه ها به تشخیص و ابلاغ وزارت نفت در برخی موارد ناگزیر به مصرف سوخت جایگزین مازوت هستند. بر اساس مطالعات صورت گرفته در صورتی که در نیروگاه منتظر قائم مازوت و گاز به صورت ترکیبی با نسبت ۷۰ درصد گاز به ۳۰ درصد مازوت مصرف شود، غلظت آلایندههای خروجی از دودکش نیروگاه زیر حدود مجاز خواهد بود. لذا استفاده از دو نوع سوخت به صورت ترکیبی و با رعایت نسبت ذکر شده، با رعایت کلیه الزامات محیطزیستی خواهد بود.
همچنین لازم به یادآوری است نیروگاه بخار منتظر قائم از ابتدای سال ۱۳۹۴ تاکنون ۷۵ درصد با سوخت گاز مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
نظر شما